Gerard Guix estrena a l’Orfeó Vigatà la seva nova obra de tatre “El ganivet a l’aigua”

VilaWeb
Redacció
04.05.2006 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dissabte, 6 de maig de 2006, s’estrena a les 21h, al teatre auditori de l’Orfeó Vigatà la nova obra de Gerard Guix, “El ganivet a l’aigua”, basada en una pel·lícula de Roman Polanski. Per l’estrena s’han exhaurit quasi totes les entrades i es preveu el mateix per a la segona funció, el diumnege 7 de maig.

La darrera vegada que Guix va assumir la direcció d’un muntatge va ser l’octubre del 2004 amb “L’invencible Dorian Gray”. Un any i mig més tard, després d’haver-se incorporat a Els Joglars, publicar “La deriva dels continents” i d’haver guanyat el Premi Fundació Romea de textos teatrals, Guix retorna a la direcció amb un projecte que, tot i ser una adaptació, està fet a la seva mida.

Per “El ganivet a l’aigua”, l’escriptor i director vigatà s’ha rodejat de part del seu equip habitual (el fotògraf Ivan Raga o l’equip creatiu d’Arkham studio, que col·laboren amb ell des de “Salveu les nostres ànimes”), però també ha buscat noves incorporacions que garanteixen la qualitat del projecte.

Els actors

Eva Marichalar sonarà a molts espectadors perquè ella era la “venjadora” del curt “La conjectura” dirigit per Xef Vila i que va guanyar la darrera edició dels premis Julius.

Xevi Canet és un dels membres de “La guarderia teatre” i un dels protagonistes de “L’hostalera”, obra guanyadora del Premi de Teatre Caixa Manlleu 2005.

Pere Puig, vinculat al món cultural de Tona, és un dels actors més emblemàtics de la companyia estable de l’Orfeó Vigatà.

L’Equip tècnic

Pep Barcons, dissenyador de llums, és el col·laborador habitual de directors com Oriol Broggi. El seu darrer treball, l’exquisida il·luminació de l’obra “Antígona” que es representa a la Biblioteca de Catalunya, ha rebut grans elogis.

Xef Vila, conegut músic vigatà, s’ha encarregat del disseny de so de l’obra, molt important ja que el muntatge presenta una característica especial que fa que el so sigui un element molt acurat.

Aridane Leen, una jove estilista menorquina que viu a Vic, s’ha encarregat de donar personalitat als personatges amb un disseny de vestuari molt acurat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any