Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  28.04.2006  18:55

Les JERC anuncien que faran campanya per un no sense matisos

ERC-Tortosa demanarà el no al referèndum de l'estatut

Men?ame
 

El cap de llista d'Esquerra de Tortosa, Ricard Forés, escriu avui al seu bloc de MÉsVilaWeb que ERC-Tortosa demanarà el no a l'estatut, igual que han dit les JERC avui mateix. Les joventuts d'Esquerra Republicana han anunciat que farien campanya pel no al referèndum de l'estatut, per molt que l'executiva del partit digués ahir que optaria preferentment pel vot nul.

Les JERC, que es declaren 'moderadament satisfetes' per la resolució aprovada ahir, entenen que fer campanya pel no de cap manera no significa contravenir-hi. Cal recordar que els dos representants de les JERC de la reunió d'ahir es van abstenir a l'hora de votar la proposta del vot nul.

En unes declaracions fetes a VilaWeb, el portaveu nacional de les JERC, Pere Aragonès, ha explicitat que el no a l'estatut que demanen no tenia matisos, i que això volia dir que no acceptaven el vot nul o blanc, si més no en principi. I ha dit en principi perquè els militants han de ratificar aquesta decisió el 30 de maig, encara que tot fa pensar que el no es mantindrà, segons Aragonès.

Les JERC ja havien dit que eren partidàries del no, igual que algunes federacions del partit, com la de l'Alt Pirineu, i havien demanat a la direcció que no el descartés, el no. És segurament la pressió de les bases del partit que ahir obligà l'executiva a suavitzar l'opció del vot nul matisant que era el que preferia, però que respectava tota altra forma d'oposició a l'estatut, sia el no, sia el vot blanc. Les assemblees territorials seran informades de la resolució presa ahir el dia 2 de maig, i el dia 6 el Consell Nacional d'ERC ratificarà la decisió.