Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  27.04.2006  07:32

Reaccions contra el vet a l'ús del català al Parlament Europeu

'És una qüestió de drets fonamentals', diu Raül Romeva al bloc de MésVilaWeb

Men?ame
 

Els catalans no podrem adreçar-nos al Parlament Europeu en català, ni tampoc rebre respostes ni accedir a documents traduïts. La Generalitat de Catalunya ja ha lamentat la decisió. També ho ha fet l'euro-diputat d'ICV, Raül Romeva, des del bloc de MésVilaWeb; nega que sigui cert l'argument dels problemes tècnics adduit pel PP, i recorda que és una qüestió de drets fonamentals que va a l'essència del projecte de construció europea.

Romeva també convida a participar en la campanya Eurotribune que diversos eurodiputats han subscrit.

Convé recordar que la mesa de l'eurocambra va tombar la proposta del govern espanyol mercès a la campanya de l'eurodiputat del PP i vice-president del Parlament Europeu, Aleix Vidal-Quadras.

El govern català ha qualificat la decisió d'injusta i que respon a interessos partidistes i suposa una forta limitació al reconeixement del català a la UE. L'eurodiputat del PSOE Enrique Barón va lamentar que una iniciativa fonamentada políticament i culturalment sigui derrotada per l'acció d'un vicepresident que, a més a més, és català. Bernat Joan, d'ERC, va titllar l'actitud de Vidal-Quadras d'indignant i va dir que el govern espanyo hauria hagut de fer una defensa més aferrisada.

Aquest rebuig arriba setze mesos després del memoràndum presentat per Moratinos al Consell de la Unió.