Salut i els metges discorden sobre el seguiment de la vaga

VilaWeb
Redacció
26.04.2006 - 16:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El seguiment de la vaga d’avui és més baix que no el de les del mes de març, segons la Generalitat. Aquesta assegura que llavors la va seguir un 40% dels metges, i que ara la segueix un 35,89%. En canvi, Metges de Catalunya assevera que és un 85% dels metges de Catalunya que segueix la vaga, un 1% més que no pel març. Allà on s’ha notat més és als hospitals (amb un 39% de seguiment, segons la Generalitat, i un 88%, segons el sindicat).Deu mil facultatius han estat convocats a la vaga d’avui i de demà dels sectors públic i concertat de Catalunya. En principi, els serveis mínims han de garantir l’assistència sanitària essencial, com ara urgències. De totes maneres, si a les convocatòries anteriors els serveis mínims foren atesos per un terç de la plantilla, ara només ho seran per un quart. El sindicat Metges de Catalunya es reunirà avui per valorar els acords i decidir si desconvoca la vaga prevista per a la setmana entrant.

El Departament de Salut va proposar ahir que els acords que prengués la mesa que negociarà els aspectes laborals dels metges no es puguin modificar, una vegada acordats i acceptats. Els acords de la mesa passaran al Consell de la Professió Mèdica, que els podrà aprovar o rebutjar, però no pas modificar. El sindicat de metges veu amb bons ulls aquesta darrera proposta, però la vol per escrit.

Els metges escridassen Maragall a l’hospital de Bellvitge

Els metges s’han concentrat avui al matí a l’hospital de Bellvitge (Hospitalet de Llobregat), on el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i la consellera de Salut, Marina Geli, han inaugurat l’edifici de consultes externes, i els han escridassats tots dos.

Enllaços
Comunicat del sindicat Metges de Catalunya.
El Punt: Més de deu mil metges, convocats avui a una nova vaga pel sindicat majoritari.
Europa Press: Tècnics sanitaris de les Balears es concentren demà a Son Dureta i l’hospital de Manacor per reclamar millores laborals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any