Marina Espasa substituirà Emilio Manzano al ‘Saló de lectura’

  • Manzano s'acomiada amb el programa número 200, dedicat a la diada de Sant Jordi

VilaWeb
Redacció
19.04.2006 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Coincidint amb el programa 201 del Saló de lectura, l’espai de llibres de Barcelona Televisió, Emilio Manzano en deixa la direcció i presentació i passa a dirigir l’Institut Ramon Llull. Al programa, l’hi substituirà Marina Espasa, fins ara assistent de direcció. Aquesta opció manté cohesionat l’equip i garanteix la continuïtat dels col·laboradors del programa més premiat de BTV, però no era pas la que volia la direcció del canal.Tan bon punt es va saber que Emilio Manzano acceptava la direcció de l’Institut Ramon Llull, a final de març, l’equip i els col·laboradors de ‘Saló de lectura’ van apostar per la continuïtat i van proposar el nom de la filòloga Marina Espasa, fins ara assistenta de direcció i col·laboradora del programa. Llavors la direcció de BTV no va acceptar aquesta proposta, ans va avançar la del periodista Joan Barril, que havia fet el programa ‘L’entrevista’ d’aquesta mateixa televisió. Però Barril no la va acceptar.

Durant aquestes setmanes d’abril s’ha parlat de la continuïtat del programa, que la direcció assegura que no ha trontollat gens ni mica, i de possibles candidats. Des del bloc del Llibreter, per exemple, se n’ha parlat molt i s’han apuntat noms com Asha Miró, Flàvia Company, Rafael Vallbona o Òscar López. Però va ser l’escriptor Emili Teixidorqui va rebre una proposta en ferm, però també va refusar-la. Amb aquesta negativa, el director de la cadena, Ricard Domingo, ha acceptat que ara sigui Marina Espasa la directora i presentadora de ‘Saló de lectura’, que s’emetrà a dos quarts d’onze, mitja hora abans de l’horari que tenia.

L’èxit de ‘Saló de lectura’ és degut a la capacitat comunicativa i al coneixement del món literari que tenia Emilio Manzano, però també a la varietat, peculiaritat i qualitat dels col·laboradors: Itziar González Virós, Mita Casacuberta, Isabel Obiols, Lolita Bosch, Ada Castells, Daniel Fernàndez, Carles Àlvarez, Joan Riambau, Andrés Ehrenhaus, Enric Juste, Víctor Amela i Javier Pérez Andújar. El programa ha estat el més guardonat de BTV, amb l’Ondas, el Nacional de Periodisme, el premi Òmnium Cultural de Televisió i el premi Atlàntida, que atorga el Gremi d’Editors de Barcelona i Catalunya. També ha recollit una menció especial dels Ciutat de Barcelona i una altra del premi Llibreter.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any