Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  19.04.2006  07:35

La zona marina del Prat de Llobregat, fora de la nova proposta de Xarxa Natura 2000

Men?ame
 

Els consellers de Medi i d'Agricultura, Salvador Milà i Antoni Siurana, van presentar ahir la nova proposta de Xarxa Natura, que ara té el vistiplau de la resta del govern. A la protecció d'Àrreu, s'hi han afegit ara les estepes dels plans de la Unilla i de Belianes, amb l'objectiu d'evitar les sancions amb què la Unió Europea pot castigar el govern per manca d'espais d'interès natural. La nova proposta sembla que és la definitiva.

Tot amb tot, no hi figura la zona marina del Prat de Llobregat, que el Departament de Medi volia protegir el febrer del 2005, cosa criticada per l'Ajuntament de Barcelona perquè impedia una futura ampliació de l'aeroport cap a mar. En conjunt, la nova proposta conté un 4% més d'hectàrees protegides respecte de l'anterior. Amb això, una mica més del 30% del territori català formarà part de la Xarxa Natura 2000.

Les estepes occidentals, una de les principals reserves d'ocells, també apareixen reduïdes en aquesta última proposta, per més que ara hi entrin 77.064 hectàrees. L'àrea més polèmica tenia a veure amb el projecte de regadiu del canal Segarra-Garrigues. En compensació, les estepes finalment protegides abasten l'espai comprès entre Alfarràs i Almenar i la zona septentrional de Belianes. Algunes entitats ecologistes no accepten aquesta proposta perquè no evita la pèrdua d'espècies en perill d'extinció com les de l'alosa, el sisó i la xurra.