Notícies

Dimecres  12.04.2006  18:25

Maragall encarrega a tots els consellers que facin campanya pel referèndum

Men?ame
 

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, vol potenciar la campanya comunicativa del govern català en el cas del referèndum sobre el nou estatut, previst, en principi, per a mitjan juny. A tal fi ha encarregat a tots els consellers de l'executiu que facin campanya per fomentar la participació i per fer saber que l'estatut és 'una llei decisiva per al futur' de Catalunya. Segons Maragall, els consellers d'ERC hi estan d'acord.

Joan Carretero, que va expressar públicament el desacord amb el nou estatut, i Josep Bargalló són els dos consellers republicans que formen part de la comissió política que Maragall va crear fa unes setmanes per a fer el seguiment del referèndum de l'estatut. Maragall assegura, en unes declaracions a l'agència Efe que, a l'última reunió de la comissió, cap dels dos 'no hi va posar cap entrebanc'.

Ara, fora de la comissió política, Esquerra Republicana ha dit que era necessari que la campanya explicativa de l'estatut comparés el nou text amb el del 1979, però també amb el que va aprovar el Parlament el 30 de setembre de l'any passat.