Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  11.04.2006  22:02

Joan Daniel Bezsonoff guanya el premi Crexells.

Catalunya-nord, Països Catalans; €uropa.

Men?ame
 

...
Per segon any consecutiu, un escriptor nord-català ha guanyat el premi Crexells, que atorga l'Ateneu Barcelonès, a la millor novel·la publicada en català l'any 2005.
Joan Daniel Bezsonoff rep aquest premi per la seva novel·la, “Les amnèsies de Deu”, que recordem fa poc que va ser guardonat també amb el premi Salambó. L'any passat, va ser en Joan Lluís Lluís qui va rebre aquest mateix premi per la seva novel·la “El dia de l'ós”. El fet que dos escriptors de Catalunya Nord hagin rebut el Crexells en anys successius és significatiu i remarca que la literatura catalana en aquest territori viu un moment dolç.

Tanmateix, Bezsonoff no ha estat gens triomfalista, ha dit que una flor no fa estiu i que el català a Catalunya Nord està molt malament: "A mi em sap greu que es perdi la llengua que parlava el meu avi, per això vaig decidir fer un dic contra l'oblit, un museu actiu perquè no es perdi el català al Rosselló".
El jurat que concedeix aquest premi esta compost per Josep Faulí, Mariàngela Cerdà, Anton M. Espadaler i Manuel Ollé. El premi es va atorgar dimarts a la nit.