Dinou grups enregistren un CD sota llicència Creative Commons

  • VilaWeb us n'ofereix una cançó perquè us la descarregueu

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.04.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Del compacte titulat ‘Música lliure’, se’n distribuiran 10.000 exemplars amb el número d’abril de la revista Enderrock i 10.000 més als festivals de música. Però si en voleu fer un primer tast, podeu escoltar ‘Un brindis per les nostres vides’, de Cesk Freixas, si us la descarregueu des d’aquí. A més de Freixas, al disc hi participen Guillamino, Pomada, Pirat’s Sound Sistem, Safanòria i Cheb Balowsky (última cançó d’aquest grup ja dissolt).Al disc, també hi ha peces de Jalea Real i Gilberto Gil, que el juny vinent presentarà oficialment el disc a l’Internet Global Congress.

Aquest enregistrament, l’han fet possible la Fundació Observatori per la Societat de la Informació, la Universitat de Barcelona i Enderrock, que és la primera revista europea a llançar un compacte sota llicència Creative Commons.

En la presentació del compacte Oriol Ferran, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, entitat que presideix la FOBSIC, va dir d’aquesta mena de llicències que eren una eina d’accés al coneixement i una oportunitat a explorar en tots els avantatges i perills. Ferran també va defensar les xarxes de descàrrega d’arxius P2P, que, segons que va dir, no són il·legals; en tot cas, ho són les d’alguns continguts.

Enllaços
Més notícies: VilaWeb Tecnologia i Ciència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any