Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  07.04.2006  13:59

Dinou grups enregistren un CD amb música sota llicència Creative Commons

És una iniciativa de la FOBSIC i Enderrock

Men?ame
 

Del compacte titulat 'Música lliure', se'n distribuiran 10.000 exemplars amb el número d'abril de la revista Enderrock i 10.000 més a festivals de música. Entre els grups que hi participen hi ha Guillamino (foto interior), Pomada, Pirat's Sound Sistem, Safanòria, Cheb Balowsky (última cançó d'aquest grup ja dissolt), Jalea Real i Gilberto Gil, que el juny vinent presentarà oficialment el seu disc a l'Internet Global Congress.

Aquest enregistrament, l'han fet possible la Fundació Observatori per la Societat de la Informació, la Universitat de Barcelona i Enderrock, que és la primera revista europea que llança un compacte sota llicència Creative Commons.

A la presentació del compacte, Oriol Ferran, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, entitat que presideix la FOBSIC, ha dit que aquesta mena de llicències són una eina d'accés al coneixement i una oportunitat que s'ha d'explorar per tal de veure'n tots els avantatges i perills. Ferran també ha defensat les xarxes de descàrrega d'arxius P2P, que, segons ha dit, no són il·legals; en tot cas, ho són les d'alguns continguts.