Duran demana un apropament de CiU i PSC que arraconi ERC

VilaWeb
Redacció
06.04.2006 - 12:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit que la federació i el PSC cal que s’entenguin en els grans temes del país, com ara l’ordenació territorial i les infraestructures, i que els socialistes han de veure que ERC ha demostrat que és incapaç de governar. Per cert que Pasqual Maragall ha negat avui que les desavinences amb ERC tinguin res a veure amb les últimes decisions que ha adoptat en el si de l’executiu.Maragall assegura que la llei ja preveu que les decisions en el govern es duguin a terme a través de votacions, tot i que no és el més habitual. En aquest sentit, ha dit que en el tripartit tan sols es va sotmetre a votació el projecte del túnel de Bracons.

El president de la Generalitat ha defensat la decisió d’assumir les competències en la contractació de les campanyes del referèndum del nou estatut perquè vol evitar així que ningú tingui problemes de consciència. Aquesta competència corresponia al departament de Governació, que encapçala Joan Carretero, d’ERC, qui es va mostrar molt crític amb el nou estatut i amb el paper de Zapatero en la negociació.

La petició de Duran

Qui ha incidit avui en les desavinences en el tripartit és Duran i Lleida. El dirigent de CiU ha demanat que, davant la incapacitat per a governar d’ERC, el PSC i la federació arribin a acords sobre els grans temes del país, ‘al marge de pactes post-electorals’, en paraules seves. Duran també ha dit que convé que el govern espanyol afianci la col·laboració amb CiU fins al final de la legislatura.

Enllaços
Europa Press: Maragall justifica assumir el control del referèndum per evitar problemes de consciència a ERC .
El Punt: Bargalló i Saura desdramatitzen l’anunci de Maragall de votar els desacords en el govern.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any