Notícies

Divendres  31.03.2006  18:24

Article de Marià Serra, president de l'Institut d'Estudis Eivissencs

Men?ame
 

I per què protesta la gent? Sobren raons. Esmentem-ne algunes:

No s’aplica en absolut un principi bàsic de sostenibilitat com és, davant d’una necessitat viària, escollir l’opció que causa menys impacte i que requereix menys ocupació de sòl i enderrocament d’habitatges i menys despesa. La destrucció totalment gratuïta i innecessària de fèrtils sòls agrícoles i vivendes és una mostra palpable d’actuacions insostenibles i roïnes.

La ciutadania resta indefensa davant de l’abús de poder d’una obra executiva i declarada d’interès públic (quin sarcasme!), sostret el seu coneixement als afectats, viciada per defectes formals i legals, causant de desconcert i impotència d’afectats (som tots), ciutadania i entitats.

Les administracions (Govern Balear, Consell Insular i ajuntament) semblen actuar més com a representants de les empreses constructores i els interessos privats que no dels legítims interessos de la població eivissenca.

La urgència viària passa per davant de qualsevol element cultural. A la desaparició d’un paisatge edificat per una tradició mil·lenària es pot afegir la bàrbara agressió cultural que significa soterrar irremissiblement importants troballes arqueològiques.