Article de Marià Serra, president de l’Institut d’Estudis Eivissencs

VilaWeb
Redacció
31.03.2006 - 18:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

I per què protesta la gent? Sobren raons. Esmentem-ne algunes:

No s’aplica en absolut un principi bàsic de sostenibilitat com és, davant d’una necessitat viària, escollir l’opció que causa menys impacte i que requereix menys ocupació de sòl i enderrocament d’habitatges i menys despesa. La destrucció totalment gratuïta i innecessària de fèrtils sòls agrícoles i vivendes és una mostra palpable d’actuacions insostenibles i roïnes.

La ciutadania resta indefensa davant de l’abús de poder d’una obra executiva i declarada d’interès públic (quin sarcasme!), sostret el seu coneixement als afectats, viciada per defectes formals i legals, causant de desconcert i impotència d’afectats (som tots), ciutadania i entitats.

Les administracions (Govern Balear, Consell Insular i ajuntament) semblen actuar més com a representants de les empreses constructores i els interessos privats que no dels legítims interessos de la població eivissenca.

La urgència viària passa per davant de qualsevol element cultural. A la desaparició d’un paisatge edificat per una tradició mil·lenària es pot afegir la bàrbara agressió cultural que significa soterrar irremissiblement importants troballes arqueològiques.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any