Comunicat d’Euskadi Ta Askatasuna

VilaWeb
Redacció
22.03.2006 - 12:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Comunicat d’Euskadi Ta Askatasuna

22 de març de 2006

Euskadi Ta Askatasuna (ETA) ha decidit d’aturar permanentment l’activitat armada a partir del 24 de març de 2006. L’objectiu d’aquesta decisió d’ETA és d’impulsar el procés democràtic necessari a Euskal Herria. A Euskal Herria, cal construir-hi un marc democràtic, que reconegui els nostres drets, de cara al futur i que faci possibles totes les opcions polítiques. Al final d’aquest procés, els ciutadans bascos hauran de tenir el dret de decidir el propi futur.

Als estats espanyol i francès, els correspon de respectar, sense la més mínima limitació, la decisió de debat democràtic que adopti Euskal Herria. Hauran de respectar la decisió que els bascos adoptem sobre el nostre futur.

Fem una crida perquè tots els agents actuïn amb la mateixa responsabilitat amb què ETA ha actuat a l’hora de fer el pas que ha fet. A les autoritats d’Espanya i de França, els fem una crida perquè ofereixin una resposta positiva a la nova situació i abandonin les actituds repressives.

En general, fem una crida als ciutadans bascos perquè s’impliquin en el procés i perquè lluitin pels drets del nostre poble.

És la voluntat i el desig d’ETA portar aquest procés fins a la fi i recuperar un veritable escenari democràtic, superant un conflicte que ha durat molts anys i construint una pau basada en la justícia. Confirmem el compromís de continuar, en el futur, fent més passos d’acord amb la voluntat expressada. La resolució del conflicte avui i aquí és possible. És el desig i la voluntat d’ETA.

Gora Euskal Herria askatuta

Gora Euskal Herria sozialista

Endavant fins a aconseguir la independència i el socialisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any