Notícies

Dimecres  22.03.2006  08:46

Denegat l'indult al terrassenc condemnat per ultratge a la bandera espanyola

El jove pot anar a la presó un dia d'aquests

Men?ame
 

El Ministeri de Justícia espanyol ha denegat la petició d’indult a Francesc Argemí, àlies Franki, condemnat a dos anys i set mesos de presó, perquè el jutge el va considerar responsable d'haver encoratjat un grup a despenjar la bandera espanyola de la casa de la vila de Terrassa, l'estiu del 2002. Argemí ha estat condemnat per ultratge a la bandera, atemptat a l’autoritat i desordres públics, i pot anar a para a la presó d’ací a pocs dies.

La petició d’indult va aturar l’execució de la sentència dictada el setembre del 2004 pel jutjat penal número 2 de Terrassa i ratificada per l’Audiència de Barcelona l’abril del 2005. El jutge, doncs, segurament que el citarà aquesta setmana per informar-lo de l’ingrés a la presó.

A banda la petició d’indult, els advocats d’Argemí van presentar el setembre del 2005 un recurs d’empara al Tribunal Constitucional espanyol perquè declari nul tot el procés judicial. Aquest recurs no atura l’execució de la sentència, però, si s'acceptés, deixaria el noi en llibertat.