Maragall manté Carretero al càrrec tot i que no es disculpa

  • El president emet un comunicat on accepta les explicacions del conseller

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.03.2006 - 07:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president Maragall ha emès un comunicat on diu que el conseller Carretero seguirà al govern. No inclou en cap moment la paraula ‘disculpa’ relacionada amb les declaracions de diumenge, tal i com es pretenia des del PSC. Només s’hi afirma que el conseller no ‘ha tingut voluntat d’ofendre’ el president espanyol. Al llarg del dia ERC ha plantejat un pols polític al president Maragall, en defensa de Carretero, del qual ha sortit guanyadora.Els intensos rumors sobre la destitució del conseller no s’han confirmat, malgrat la crida del PSC feta al migdia on afirmava que donaria suport a les mesures que pogués prendre el president de la Generalitat. Aquestes manifestacions s’interpretaven com una demanda de cessament del conseller de Governació, que no ha tingut lloc.

Al migdia Carretero, ha reafirmat, en un comunicat, les declaracions que va fer en una entrevista feta pública ahir. Carretero hi criticava José Luis Rodríguez Zapatero, de qui diu que és el principal responsable del ‘desastre de l’estatut’. Això ha han generat una gran tensió entre PSC i ERC; dirigents d’ambdós partits han intercanviat declaracions públiques i comentaris, a partir dels quals es desprèn que els socialistes esperen la dimissió de Carretero. El president Maragall va dir que el conseller s’hauria d’atendre a les conseqüències, si no rectificava. Maragall no va parlar personalment amb Carretero, ans va transmetre el seu malestar al conseller primer, Josep Bargalló, màxim representant dels republicans al govern.

En la nota informativa d’avui, Carretero apel·la a la llibertat d’expressió i diu que en l’entrevista on criticava Zapatero va parlar com a membre d’ERC. Per tant, ratifica les seves paraules, si bé reconeix que van ser ‘una mica precipitades’. A més, Carretero recorda que és normal en altress executius europeus que un membre ddel govern pugui emetre opinions personals. En aquest sentit, posa l’exemple del govern espanyol i el ministre José Bono, que ha criticat reiteradament el president de la Generalitat.

Enllaços
Comunicat de Joan Carretero arran de la polèmica per les crítiques que va fer a Zapatero.
El Punt: Maragall adverteix a Carretero que s’atingui a les conseqüències per unes crítiques a l’Estatut.
Europa Press: El PSC critica la manca de respecte institucional de Carretero i deixa en mans de Maragall el futur del conseller.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any