Homenatge al periodista Ramon Barnils a l’Horiginal

  • Ahir va fer cinc anys que es va morir

VilaWeb
Redacció
15.03.2006 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa cinc anys que es va morir Ramon Barnils un dels periodistes més importants de les darreres dècades i un referent intel·lectual per a més d’una generació pel seu compromís i la seva qualitat. VilaWeb us ofereix un recull d’enllaços relacionats. Per a recordar-lo, avui el Grup de Periodistes Ramon Barnils organitza l’acte ‘Bar-Nils’, a l’obrador del bar-restaurant Horiginal de Barcelona, i prepara una exposició i un llibre d’articles.L’acte consistirà en una lectura dramatitzada d’alguns dels seus articles, a càrrec dels actors Ivan Benet i David Olivares, sota la direcció de Xavier Ricart. A més a més, el Grup de Periodistes Ramon Barnils prepara, amb vista a la tardor, una exposició sobre el Ramon Barnils referent periodístic, amb la intenció de presentar-ne i reivindicar-ne la figura a totes les facultats de periodisme del país. S’hi exposarà el Barnils articulista, l’home de ràdio, els llibres d’investigació que va dirigir… Com a complement de l’exposició, també s’editarà un volum d’articles escrits per Ramon Barnils, que se sumarà al que ja va publicar la Magrana el 2001, a cura de Carles Serrat.

Ramon Barnils a la xarxa:

> ‘Especial Ramon Barnils’ al número 35 de la revista electrònica ‘Paper de Vidre’. Amb col·laboracions de Teresa Amat, Jem Cabanes, col·lectiu Contrastant, Josep Maria Fonalleras, Enric Gomà, Mercè Ibarz, Quim Monzó, Lluís Muntada, Manel Ollé, Màrius Serra, Manuel Trallero i Matthew Tree.

> Adéu al mestre‘, editorial de VilaWeb en motiu de la mort de Ramon Barnils.

> Hemeroteca Ramon Barnils‘ dins la pàgina del col·lectiu Contrastant. Podeu llegir 142 articles que el periodista va publicar al setmanari d’informació El Temps.

> Ramon Barnils i Folguera a la Viquipèdia.

> Ramon Barnils al cercador Nosaltres.com

> Grup de periodistes Ramon Barnils.

> Premi de periodisme d’investigació Ramon Barnils convocat pel setmanari d’informació El Temps.

> El filòsof Josep Maria Terricabras parla de Ramon Barnils, en motiu del Premi de periodisme d’investigació Ramon Barnils.

> Mail obert de Xavier Montanyà: ‘Sentís: mentiràs però no enganyaràs‘.

> Fragment del llibre ‘La torna de la torna’ (Empúries, 1985) de Carlota Tolosa, pseudònim d’un col·lectiu de nou joves periodistes dirigits per Ramon Barnils. El fragment es troba a la web de la CGT, on també es pot llegir l’article ‘Puig Antich, una vida per la vida‘, de Ramon Barnils. Aquest material també es pot consultar a una pàgina d’Amnistia Internacional Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any