Notícies

Dilluns  20.02.2006  01:00

La manifestació força els partits a repensar les estratègies

ERC planteja equiparar els drets nacionals i financers del Principat amb els del País Basc

Men?ame
 

Els partits polítics estudien l'impacte que ha tingut i el que pot tenir la gran manifestació de dissabte a Barcelona. L'executiva d'ERC, que va participar-hi, es reuneix avui al matí per a definir l'estratègia que seguiran en relació a l'estatut; mentrestant, el PSC ha avisat els republicans que seria un error reforçar el rebuig al pacte Mas-Zapatero després de la manifestació. CiU emplaça ERC a anar més enllà de l'estatut pactat.

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha confirmat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que ha plantejat al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que s'inclogui al nou estatut una clàusula o qualsevol altra forma legal que asseguri que el Principat de Catalunya tingui el mateix reconeixement nacional i financer que el País Basc.

Pròximes mobilitzacions

La Plataforma pel dret de decidir, que ahir va anunciar que no es dissoldria pas, perquè això seria trair la resposta ciutadana, es reunirà avui al vespre en assemblea per fer una valoració de la manifestació que va aplegar milers i milers de ciutadans pels carrers de Barcelona i analitzar les futures accions que es duran a terme a partir d'ara.

Tal com van apuntar ahir a la conferència de premsa els portaveus de la Plataforma, continuaran les mobilitzacions perquè la resposta multitudinària de la ciutadania és un crit que no pot restar aïllat, ans ha de tenir continuïtat. Segons els organitzadors, la manifestació 'pel dret de decidir' és un símbol d'organització i d'afirmació ciutadana, en una actuació política com no n'hi havia haguda cap des de feia molt temps.

VilaWeb TV us ofereix el vídeo de la manifestació.