La manifestació força els partits a repensar les estratègies

  • ERC planteja equiparar els drets nacionals i financers del Principat amb els del País Basc

VilaWeb
Redacció
20.02.2006 - 01:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els partits polítics estudien l’impacte que ha tingut i el que pot tenir la gran manifestació de dissabte a Barcelona. L’executiva d’ERC, que va participar-hi, es reuneix avui al matí per a definir l’estratègia que seguiran en relació a l’estatut; mentrestant, el PSC ha avisat els republicans que seria un error reforçar el rebuig al pacte Mas-Zapatero després de la manifestació. CiU emplaça ERC a anar més enllà de l’estatut pactat.El secretari general d’ERC, Joan Puigcercós, ha confirmat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que ha plantejat al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que s’inclogui al nou estatut una clàusula o qualsevol altra forma legal que asseguri que el Principat de Catalunya tingui el mateix reconeixement nacional i financer que el País Basc.

Pròximes mobilitzacions

La Plataforma pel dret de decidir, que ahir va anunciar que no es dissoldria pas, perquè això seria trair la resposta ciutadana, es reunirà avui al vespre en assemblea per fer una valoració de la manifestació que va aplegar milers i milers de ciutadans pels carrers de Barcelona i analitzar les futures accions que es duran a terme a partir d’ara.

Tal com van apuntar ahir a la conferència de premsa els portaveus de la Plataforma, continuaran les mobilitzacions perquè la resposta multitudinària de la ciutadania és un crit que no pot restar aïllat, ans ha de tenir continuïtat. Segons els organitzadors, la manifestació ‘pel dret de decidir’ és un símbol d’organització i d’afirmació ciutadana, en una actuació política com no n’hi havia haguda cap des de feia molt temps.

VilaWeb TV us ofereix el vídeo de la manifestació.

Enllaços
Enquesta de VilaWeb: Quin valor doneu a la manifestació de dissabte?.
VilaWeb TV us ofereix un vídeo de la manifestació.
Especial amb imatges de la manifestació.
Crònica de la manifestació de dissabte.
Especial amb imatges.
Les valoracions de les
forces polítiques catalanes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any