Imma Bellafont, de la Tralla de Vic, és la nova presidenta dels llibreters catalans

VilaWeb
Redacció
16.02.2006 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La llibretera Imma Bellafont, de La Tralla de Vic, és la nova presidenta del Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya després de les eleccions a la junta directiva celebrades ahir. “Volem promoure un estil molt més obert i participatiu dels llibreters, perquè ningú tingui por de dir el que pensa -va declarar Bellafont poc després de l’escrutini-. Som empresaris i com a tals hem de tirar endavant les nostres llibreries. Si no ho fem així, adéu cultura”.

La llibretera de La Tralla, que interpreta el resultat de les votacions com un desig de renovació dels agremiats, va obtenir 84 vots a favor, mentre que la candidatura continuista, encapçalada per Guillem Terribas, de la Llibreria 22 de Girona, va rebre 46 vots. És la primera vegada a la història del gremi que hi havia dues candidatures en joc.

Imma Bellafont té la intenció de reclamar als polítics que “arreglin d’una vegada la llei del llibre i la llei de cooperatives”, de manera que s’arribi a un pacte pel qual els descomptes els puguin fer o tots o ningú. “Els llibreters ens sentim abandonats de la mà de Déu”, lamenta l’osonenca.

“Confio que a partir d’ara el premi Llibreter tindrà més en compte els llibres catalans”, diu Imma Bellafont, que s’ha queixat repetidamet pel fet que el guardó, que es concedirà aquest any per setè cop, encara no ha anat a parar mai a una obra en llengua catalana.

La presidenta sortint del gremi és Neus Ribatallada, de la llibreria Paideia de Sant Cugat, que ha ocupat el càrrec durant dos anys. (Avui)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any