Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  13.02.2006  22:00

Una nova web recull la mirada dels premianencs

La mostra virtual és una iniciativa de l’Arxiu Audiovisual de Premià

Digitalitzen de franc les pel·lícules antigues per obtenir materials

Men?ame
 

Ha arribat la web lamiradadelspremianencs.com que mostra la tasca de recopilació i digitalització que la Miríam Soms i en Víctor Sarabia venen duent a terme des del març de 2005. Els dos membres de La Caja Negra Produccions tenen la vocació de catalogar i arxivar les còpies digitals de tots aquells documents audiovisuals que ens ensenyen el Premià d’un altre temps. “Quan les pel·lícules ja s’han recuperat ja no fan molta gràcia als arxivers”, diu Sarabia; és per això que ells, juntament amb més de 30 col·laboradors entre individuals i entitats, impulsen aquest projecte per identificar i mantenir el record visual de la vila.
Per obtenir pel·lícules domèstiques, ara guardades o oblidades, i que potser els propietaris pensen que no tenen valor, la Soms i en Sarabia han presentat aquesta pàgina a la xarxa. “La web té dos objectius”, comenta Sarabia, “animar a la gent a que ens porti documents i donar a conèixer el material que ja tenim”. Ells no es queden els originals: a canvi de poder fer ús públic de les imatges enregistrades en formats antics, el col·lectiu ofereix la seva digitalització –el pas a DVD– sense cap cost pel propietari del material. Així, transformen pel·lícules originalment en 35mm, 16mm, 9,5mm, 8mm, Súper8 i vídeo en un format digital vigent i, posteriorment, en seleccionen fragments per a la web. En tot aquest procés, Sarabia ens assegura que han trobat coses “que són una joia”.