Ontinyent replantarà en el Dia de l’Arbre pins lledoners i àlbers la vora del riu Clariano

VilaWeb
Redacció
06.02.2006 - 00:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest diumenge vinent, 12 de febrer, Adea Ontinyent-Ecologistes en Acció i la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent, celebraran conjuntament, amb la col·laboració del col·lectiu ‘Ontinyent en bici’, la XXIV edició del Dia de l’Arbre. Enguany els treballs es realitzaran en un paratge a la vora del riu Clariano on recentment s’ha condicionat un senda que va, pel costat mateix del riu, des del Carril a la Costa, on conflueix amb l’assagador de la Font Freda. Aquesta senda connecta amb el nucli urbà de forma que permet accedir al molí de la Costa a peu o en bicicleta des del camí Vell de Xàtiva i el centre de la població. Segons l’organització, el Dia de l’Arbre d’enguany ·contribuirà a completar aquest paisatge natural afegint verd, arbres i arbustos que ens acompanyaran en el passeig”. El lloc de trobada per a les persones que hi vulguen participar serà el Molí de la Costa i la plantació entre el Filaner i la Costa. A partir de les 10 del matí i fins a les 13 hores.

La jornada consistirà a plantar exemplars d’arbres de grandària mitjana. Pins per a la zona de terreny més rústic, i lledoners i àlbers per a les zones més pròximes a l’aigua. Caldrà que els participants seguesquen les intruccions dels membres d’ADEA, que indicaran quines espècies corresponen a cada lloc i com s’han de plantar. Els arbres són grans, d’entre 1,5 i 2 de metres, i n’hi haurà menys que altres anys per tal que els puguen plantar amb tota la dedicació i ajudar-los a arrelar bé. També hi haurà arbustos per incrementar la varietat d’estrats vegetals i aconseguir així un ecosistema més complet.

Per la seua banda, el col·lectiu ‘Ontinyent en Bici’ proposa a tota la població a acudir en bicicleta al Dia de l’Arbre. El lloc de concentració ciclista serà la plaça de la Concepció, a les 10 del matí, d’on s’iniciarà el recorregut pel camí del llit del riu fins a la zona de plantació.

ADEA, a més, ha previst la instal·lació, a la zona de la replantació, d’una taula per recollir signatures de recolzament a la plataforma Salvem el Tren.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any