Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  01.02.2006  18:53

La revisió del cas Puig Antich, pendent d'una prova clau

Us oferim en vídeo la reconstrucció de la detenció de Puig Antich

Men?ame
 

El Ple de la Sala Militar del Tribunal Suprem espanyol va decidir ahir al matí que abans d'admetre a tràmit la revisió del cas Salvador Puig Antich vol estudiar la prova pericial infogràfica. La prova clau demostraria que les bales que van matar el policia no van sortir, o no van sortir només, de la pistola del militant llibertari. VilaWeb i El Punt us ofereixen en video la prova de la defensa on es reconstrueix la detenció.
Així, el policia també podria haver mort per bales de propis companys policies enmig de la confusió de la detenció. Recordem que Salvador Puig Antich va ser l'últim executat a garrot vil del règim de Franco, el 2 de març de 1974, acusat d'haver matat al policia Francisco Anguas Barragán. Si el cas es revisés i es canviés la sentència seria la primera vegada que la justícia democràtica refà una sentència de la justícia franquista. Un altre cas similar és el de Granados i Delgado, que manté el seu curs en el mateix Tribunal.