Calella transformarà l’antiga pedrera del parc Dalmau en un auditori

  • L'objectiu és convertir la zona en un punt d'atracció cultural

VilaWeb
Redacció
01.02.2006 - 11:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El projecte per transformar el parc Dalmau de Calella en un pol d’atracció cultural per als ciutadans farà un gran pas endavant aquest any. L’àrea de Medi Ambient té enllestit un estudi per transformar l’antiga pedrera situada a la part alta del parc, el pati de l’Ós, en un escenari a l’aire lliure on es puguin fer actuacions de petit format. El pressupost municipal inclourà una partida de 119.900 euros per condicionar l’espai, que està previst que s’estreni abans de l’estiu.

L’espai triat s’estén en forma de semicercle sota una paret de roca a la part oest del pati de l’Ós. És una zona amb una gran càrrega simbòlica, perquè durant anys s’hi va aixecar una gran creu de pedra en honor dels soldats nacionals morts durant la Guerra Civil. El projecte, que està previst començar i enllestir aquest any, preveu arranjar l’escenari natural per transformar-lo en un auditori. «Ens mourem en els paràmatres de la preservació de l’espai, amb la consolidació dels murs de terra i aprofitant l’amfiteatre per dissenyar un estany amb un petit salt d’aigua que, alhora, servirà per alimentar el reg de la resta del parc», comenta el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Juhé (PSC).

Aigua i llum

L’aigua com a element destacat del projecte també es combinarà amb un sistema de llums i la pavimentació de l’escenari central perquè s’hi puguin fer actuacions, sobretot a l’estiu. «La bona acústica de l’antiga pedrera és un motiu més per tirar endavant la proposta que es licitarà al febrer, i està previst que abans de l’estiu ja sigui una realitat», comenta el regidor. L’auditori natural exigirà, però, una reforma dels accessos, que hauran de ser amb rampes, per superar les actuals barreres arquitectòniques, i s’instal·larà una guingueta com a servei de bar. «Apostem per oferir un cicle d’activitats culturals continu per atreure gent al parc», assenyala Josep Maria Juhé.

El parc Dalmau, malgrat el canvi dels darrers anys, encara és poc «aprofitat» pels calellencs. «A la gent li costa entrar-hi, però un cop dins s’adona de la riquesa natural d’aquest espai», explica el regidor de Medi Ambient. En aquest gran pulmó verd, el parc urbà més gran de l’Alt Maresme, amb deu hectàrees, s’ha millorat la consolidació de terres i s’han habilitat un seguit de camins que permeten descobrir la flora i la fauna autòctona. «També s’ha actuat als espais infantils, amb nous jocs de fusta, i s’han instal·lat àrees d’aventures i de pícnic al pati de l’Ós», recorda. D’altra banda, el parc Dalmau és la seu de diferents entitats, com la gossera municipal, l’Escola de Bonsais i els Amics de l’Astronomia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any