Lluís Pagès nou president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana

VilaWeb
Redacció
23.12.2005 - 11:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lluís Pagès (Gironella, 1942), responsable de l’editorial Pàges de Lleida, és el nou president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana. Pagès s’ha destacat per defensar un concepte descentralitzat de la cultura. Substitueix Manel Sanglas (Enciclopèdia Catalana), que continuarà com a vicepresident segon de la junta.Segons ha declarat Lluís Pagès a VilaWeb, afronta el mandat de quatre anys sabent que s’han d’executar una sèrie d’objectius que ja estan marcats, el més important dels quals és el repte de la Fira de Frankfurt, així com la consolidació del Saló del Llibre de Barcelona. Pagès també ha dit que més enllà de la presència a les fires internacionals de l’edició en català, l’Associació tirarà endavant projectes a favor de la lectura, per fomentar que la gent llegeixi.

En relació a la polèmica sobre la Fira de Frankfurt, Lluís Pagès ha defensat que tota cultura té una llengua i que la literatura catalana és la que es fa en català. Ha dit que treballarà per defensar la màxima presència de l’edició en català a Frankfurt. En aquest sentit, creu que l’Associació d’Editors en Llengua Catalana té la força de la raó, però que el problema és econòmic, de com i qui finançarà tot plegat.

Lluís Pagès va fundar Pagès editors l’any 1990 dedicada a l’edició en català i aranès. Actualment l’editorial compta amb un catàleg amb més de 1.500 obres publicades. Lluís Pagès és membre de la junta directiva de l’Associació des de 1995.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any