Efusiva rebuda de la delegació catalana a l’aeroport del Prat

  • La Federació Catalana de Patinatge no aconsegueix prou suport a Roma

VilaWeb
VilaWeb
Podeu seguir des d'aquesta pàgina l'última hora sobre l'assemblea de Roma.
Redacció
24.11.2005 - 21:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Poc abans de les nou del vespre la delegació de la Federació Catalana de Patinatge va arribar a l’aeroport del Prat, on fou rebuda per mig centenar de persones amb crits d’encoratjament i de suport. L’assemblea extraordinària de Roma de la FIRS va denegar, recordem-ho, per 125 vots contra 43, l’admissió com a membre de ple dret de la Federació Catalana de Patinatge, que li hauria permès de participar en les competicions internacionals.El grup que ha rebut la delegació portava pancartes amb lemes com ‘una nació, una selecció’ i que manifestaven suport incondicional a la federació catalana. Ramon Basiana (a la foto), president de la Federació, ha dit que continuarien lluitant per poder entrar, tard o d’hora, a la FIRS, encara que no ha concretat com pensaven fer-ho. També ha explicat que la redacció de la pregunta havia perjudicat la federació. En efecte, en lloc de demanar si la federació catalana havia d’ingressar a la FIRS, deia si s’acceptava l’acord del comitè central de no deixar-la-hi entrar.

Josep Bargalló ha dit que la votació d’avui no era una derrota, sinó un pas més; que la votació de fa un any a Fresno s’hauria pogut considerar una derrota, si la lluita no hagués continuat, però que a la votació de Roma s’havien respectat els estatuts de la FIRS i s’havia obert una porta per a més endavant. Finalment, ha felicitat la Federació Catalana de Patinatge i el president, Ramon Basiana, per no haver retrocedit. Ara, el diputat de CiU, Josep Maldonado, que havia estat secretari general d’Esports durant el govern de CiU, ha criticat que el govern espanyol hagués fet gestions contra la federació, i ha dit que el tripartit havia de prendre nota de l’actitud de Zapatero contra el país. També ha acusat el president de la FIRS, l’italià Sabatino Aracu, de partidisme i d’haver-se oposat als interessos de l’esport català. Finalment, ha criticat l’actual secretari general d’Esports, Rafel Niubó, per haver insinuat que el govern de la Generalitat actual havia fet coses que l’anterior no havia fet.

A Roma la votació ha estat secreta i el president de la catalana, Ramon Basiana, ha pogut defensar la candidatura. A la caòtica assemblea de Fresno, en canvi, ni la delegació catalana va poder exposar els seus arguments, ni el vot va ser secret, de manera que la federació catalana sols va poder obtenir 8 vots favorables, contra 114 d’adversos.

Avui, abans de la votació, Basiana ha demanat a les altres federacions que votessin contra la recomanació del comitè central de barrar l’ingrés de la federació catalana. Ha recalcat que, en representació de la federació catalana de patinatge, sols volia parlar d’esport i, en conseqüència, s’ha referit a la contribució de la federació al patinatge mundial, i ha recordat que al món hi havia exemples de seleccions de nacions sense estat, com Escòcia i Macau. En tot cas, ha reblat, hi havia el precedent del corfbol català, admès a la federació internacional d’aquest esport.

Abans havia parlat el president de la FIRS, Sabatino Aracu. Segons que ha dit, ell no tenia res contra els catalans, però com que el reconeixement de la federació catalana causaria molts maldecaps, mantenia la recomanació del comitè central de no acceptar la candidatura.

L’assemblea extraordinària de la Federació Internacional de Patinatge a Roma ha començat dues hores tard, a les dotze del migdia, per la lentitud a l’hora d’acreditar federacions de patinatge presents a l’assemblea.

Enllaços
Pàgina de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes.
Webs relacionades dins Nosaltres.com: Hoquei i patinatge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any