(21/11/05). El “podcasting” ja és una realitat a Vilassar de Mar.

  • Acord de col.laboració entre Vilassar Ràdio i Vilaweb Vilassar de Mar.

VilaWeb
Redacció
20.11.2005 - 21:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vilassar Ràdio (98.1 FM) i Vilaweb Vilassar de Mar fan possible que alguns dels programes de l’emisora municipal es puguin descarregar i escoltar, a través de reproductors MP3, des del diari electrònic indepenent de la població. Aquest servei és conegut com a Podcasting.

Què és el Podcasting?

Podcasting és un anglicisme que sorgeix de la unió de dues paraules, iPod i broadcasting, que és la distribució de senyals d’àudio i vídeo a un nombre de destinataris (els oïdors) conformant una audiència.

El podcasting consisteix en crear i distribuir arxius de so (generalment en format mp3) i poder subscriure’s de manera que permeti que un programa ho descarregui perquè l’usuari ho escolti en el moment i lloc que vulgui, generalment en un reproductor portàtil MP3.

El servei ha estat alguns mesos en fase de proves, on ambdues entitats han aconseguit superar dificultats tècniques. Des de la setmana passada ja és possible accedir a alguns continguts de la ràdio, en format MP3, degudament sindicats segons els estàndards RSS.

RSS significa Really Simple Syndication o “Publicació Veritablement Senzilla”. És un format indicat especialment per a llocs de notícies que canviïn amb relativa freqüència, els documents dels quals estan estructurats en canals. S’ha popularitzat especialment com un format alternatiu de difusió de weblogs.

Pioners a Catalunya

Amb aquest acord de col.laboració, Vilassar Ràdio i Vilaweb Vilassar de Mar es posicionen com els primers mitjans informatius que, de manera conjunta, ofereixen el servei de podcasting a Catalunya.

Què cal fer per escoltar els programes?

Hi ha vàries opcions possibles, si bé les més habituals serien:

1.- Descarregar els fitxers MP3 a l’ordinador per escoltar-los, o bé transferir-los al reproductor portàtil de MP3.

2.- Subscriure’s (de franc) al canal sindicat per RSS mitjançant programari com iTunes d’Apple (també disponible per a Windows). Un cop us hàgiu subscrit, aquest software descarregarà automàticament els programes de Vilassar Ràdio cada cop que hi hagi fitxers nous a Vilaweb Vilassar de Mar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any