Els autors del llibre “Nosaltres, exvalencians” creen una web per a fomentar un “debat seriós” sobre llengua i política.

VilaWeb
Redacció
15.11.2005 - 20:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)

El grup de sis escriptors i periodistes –Toni Mollà, Joan Dolç, Emili Piera, Francesc Bayarri, Rafa Arnal i Manuel S. Jardí– autors del llibre “Nosaltres, exvalencians” han llançat una pàgina web per a facilitar un debat “seriós” sobre les idees contingudes en esta obra i qüestions com la llengua, la política o la identitat nacional, segons han informat hui els responsables de la iniciativa.

La web, que es troba en la direcció www.exvalencians.com, compta amb nous articles dels autors, un dossier de les informacions periodístiques i de les crítiques publicades fins ara als mitjans, i un fòrum en el qual qualsevol internauta pot expressar les seues opinions, a més d’altres seccions que aniran estant operatives pròximament, han indicat les mateixes fonts.

L’espai electrònic naix, per tant, amb “la voluntat d’animar un debat permanent i seriós sobre les idees contingudes en l’obra ‘Nosaltres, exvalencians'”, publicat per l’editorial L’Esfera dels Llibres. La web s’obri amb un article editorial on s’assenyala que el fòrum “estarà obert les vint-i-quatre hores del dia a tot aquell que vulga fer ús, amb un únic objectiu: que ningú rebente d’un enfit de silenci”.

Afig que “la falta de mitjans de comunicació oberts i plurals és el més radical dels enemics de la república de les lletres. Si alguna cosa quedava clar al llarg de les pàgines del nostre llibre era un altre enfit: l’estèril i esterilitzant debat sobre la qüestió nacional”.

En la mateixa línia del llibre, la pàgina web afirma que “nosaltres, exvalencians, reivindiquem el nostre dret a viure en un país normal, el que significa, entre d’altres possibilitats, la de poder utilitzar la llengua heretada per a parlar i escriure de tot i de res, i també per a callar, per descomptat”.

“Això sembla una ximplesa però no ho és. El valencià s’ha convertit una llengua asfixiada per la ideologia i amb la ideologia i els usos més compensatoris que la cavalquen morirà si no fem alguna cosa per remeiar-lo. I ho hem de fer nosaltres, els seus modestos usuaris”, conclou.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any