El gironí Eloi Sala guanya el XVII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb un relat inquietant sobre un viatge interior.

VilaWeb
Redacció
12.11.2005 - 07:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)

L’autor Eloi Sala (Girona, 1977) ha guanyat el XVII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira per l’obra “Viatge a contrallum”, que a més és la seua primera novel·la. En l’obra, el jove escriptor alterna “grans dosis d’humor i d’intriga” per a construir un relat sobre el viatge interior del protagonista. Per la seua part, Vicent J. Martínez s’ha fet amb l’XI Premi de Divulgació Científica Estudi General amb el treball “Mariners que solquen el cel”, mentre que “Contra Natura. L’essència conflictiva del món viu”, d’Arcadi Navarro, ha sigut l’obra finalista.

“El repte de la integració”, d’Antoni Corominas, ha estat el guardonat amb el VII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta. A més i tal com es va fer públic divendres passat, el X Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil ha quedat desert en aquesta edició, mentre que Ferran Bataller amb “Contes amb tinta blava” completa el palmarés dels Ciutat d’Alzira 2005 en aconseguir el X Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

Els guanyadors de les diferents modalitats han arreplegat l’estatueta dissenyada per l’artista Manuel Boix en el tradicional sopar literari celebrat la nit del divendres 11 de novembre a la sala Rex Natura de la capital de la Ribera Alta. L’acte l’ha presentat l’actor Alfred Picó, acompanyat per l’Spanish Brass Luur Metalls, i ha congregat més de 750 persones, entre les quals hi havia representants de la política, la cultura, l’educació i l’economia valencianes, segons han informat fonts d’Edicions Bromera, organitzadora del certamen.

A l’actual edició dels guardons culturals s’han presentat un total de 117 originals i els guanyadors es repartiran una dotació global de 63.000 euros, han destacat.

“Viatge a contrallum”, novel·la presentada amb pseudònim per Eloi Sala, ha aconseguit el XVII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, dotat amb 18.000 euros per l’Ajuntament de la localitat. Aquesta és la primera novel·la de l’autor gironí, que “inaugura amb força la seua carrera literària i es converteix en una ferma promesa de les nostres lletres”, segons han ressaltat fonts de Bromera.

Es tracta d’un “relat inquietant sobre un jove que pateix un terrible accident i abandona Califòrnia per a conèixer Girona, la terra natal de sa mare”, han explicat. En “Viatge a contrallum”, el lector descobrirà els seus secrets a través de situacions insòlites, irreals i fins i tot doloroses, comptades amb una naturalitat i una cruesa que les desposseeix de tot artifici.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any