Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  01.11.2005  11:31

Dia mundial dels veganisme

Men?ame
 

L'1 de novembre és Tots Sants. Però per a les persones que han decidit prescindir, a l'hora d'alimentar-se, de tot el que tingui origen animal, els anomenats vegans, també és un dia de reivindicació. Cada 1 de novembre les comunitats de vegans organitzen el Dia Mundial del Veganisme, per estendre 'una alternativa ètica i sana al consum i dependència dels productes com la carn, el peix, els lactis, els ous, la mel i altres articles d'origen animal com el cuir i les pells'.

Pels vegans, els productes derivats dels animals no estan adaptats a 'les necessitats físiques i espirituals' dels humans, i l'opció de prescindir-ne és beneficiosa per als animals, el medi i la salut. En l'alimentació vegana, tenen un pes especial els plats a base de cereals, pastes alimentoses, pa, patates, llegums, arròs, llavors, fruita seca, llet de soia i tofu.
A la web de la Unió Vegetariana Internacional, que aplega associacions de vegetarians, vegans i octovegetarians (els vegans que accepten els ous i la llet), hi ha una apartat de frases bàsiques per identificar-se com a vegetarià en desenes de llengües.