Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  13.10.2005  21:28

La pluja provoca el desbordament del Daró i altres rieres a la Bisbal d'Empordà

L'aigua acumulada comporta el tall de la C-66 en direcció a Girona fins a les sis de la tarda

Men?ame
 

El riu Daró es va desbordar aquest dijous al seu pas per la Bisbal d'Empordà des de les deu del matí a conseqüència de les pluges acumulades durant la matinada i de les que van anar caient durant tot el matí. La quantitat de precipitació no va poder ser absorbida i l'aigua va sobreeixir de la riera del Vilar, en una zona coneguda com el Puig d'en Vidal pròxima a la piscina municipal, al rec del Molí i a la zona on hi ha l'aparcament per a camions, al polígon industrial. L'efecte més immediat es va notar en la circulació, ja que el desbordament va afectar vies de comunicació obligant a efectuar talls a la carretera en direcció a Girona al terme municipal de Corçà, quedant la circulació novament restablerta a partir de les sis de la tarda. La carretera de la Bisbal a Cruïlles també es va tallar així com el pas pel Pont de l'Embut, prop del pavelló, anomenat així perquè el curs del riu s'estreny en aquest indret. La policia local va prohibir també el pas per la Ganga, la carretera que uneix la capital baixempordanesa amb Calonge, i pel pont del carrer del Pedró, obligant el trànsit a passar pel carrer dels Cavallers fins arribar a l'Avinguda les Voltes. A la tarda, havent baixat ja bastant el cabal del riu, van ser molts els curiosos que es van apropar a veure el recorregut del Daró en diversos punts de la ciutat. La situació aquest matí és de normalitat. S'ha interromput el transport escolar a la comarca i les classes es reemprendran dilluns en previsió que hi torni a haver pluges.

+ Més informació: reportatge fotogràfic I (inundació)
+ Més informació: reportatge fotogràfic II (inundació)
+ Més informació: reportatge fotogràfic III (conseqüències)
+ Més informació: dossier en PDF (12,8 Mb.) de la revista El Drac sobre els aiguats a la Bisbal (núm. 1, pp. 9-24, 1988)