Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  08.10.2005  22:02

Mare manifestació en contra de la "septimanie" ahir a Perpinyà.

Catalunya-nord, Països Catalans; €uropa.

Men?ame
 

....

Finalment, ahir dissabte, els nord-catalans amb també germans del sud i cosins occitans, van sortir molt molt nombrosos al carrer per demostrar al president regional que estan contra els seus intents de rebatejar la "regió" i del ús "comercial" del mot septimanie. Han volgut desmostrar que no es deixen enganyar pel seu anunci més recent (dos dies abans la mani) que abandonava el projecte de canviar de nom de la regió per només conservar "septimanie" com a marca per promocionar els seus productes.

De 6000 a 7000 manifestants segons la policia i de 8 a 10.000 segons els organitzador: ambdós casos un èxit absolut, amb l'ajuda del temps i dos eslogans unitaris (en català i bilingüa) : "Sem catalans, no septimans" i "No, no, no, a la "septimanie""

Els organitzador (comité per l'orgnització de la manifestació del 8 d'octubre) van deixar clar que havien guanyat una batalla però no la guerra i han cridat a la total desaparició de "septimanie", també com a marca. "Ens volen acostumar uns 5 o 10 anys, promocionant productes nord-catalans com a cireres de septimanie, vins de septimanie, cartxofes de septimanie... i tornar intentar, llavors, canviar-nos el nom"

Al discurs final ambdues llengües que podeu escoltar Aquí (1mn30) Na Daniela Grau, portantveu del comité, va deixar clar tot el que no podia admetre en aquest intent regional, per què els nord-catalans i catalanes no es poden donar com victoriosos (el comité es reuneix la setmana vinent per decidir del seu futur), i totes les raons de l'èxit de la manifestació.