El BLOC Jove va celebrar ahir el seu Congrés Nacional a Vila-real

  • Segons Miquel Torres, "este Congrés és la millor resposta que els jóvens nacionalistes podem donar a pactes com el de PP i PSOE per a reformar l’Estatut”

VilaWeb
Redacció
01.10.2005 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El BLOC Jove va dur a terme ahir el seu Congrés Nacional Extraordinari a Vila-Real amb el lema Joves en bloc pel País Valencià. Aquest Congrés, obert al conjunt de la militància, va triar els membres de la nova Coordinadora Nacional i va debatre les ponències d’estatuts i estratègica. Com es preveia, va prosperar l’esmena presentada als estatuts, segons al qual la formació nacionalista juvenil va escollir un Portaveu Nacional i un Coordinador General que substitueixen, amb dos perfils diferenciats, el càrrec actual de Secretari General.

El vicesecretari general ixent, Miquel Torres va presentar divendres a Castelló els objectius del Congrés, entre els quals va destacar ‘’la necessitat de reforçar-nos davant l’horitzó polític del 2007”. Aprofitant l’ocasió, els nacionalistes han debatut algunes propostes de resolució, una de les quals expressa el parer “extremadament crític” del BLOC JOVE davant la reforma de l’Estatut valencià. El Congrés va finalitzar amb un acte de cloenda, obert al públic, en el qual van intervenir el seu Portaveu Nacional, el Secretari General del BLOC, Enric Morera, així com representants d’organitzacions nacionalistes juvenils de Catalunya i de les Illes Balears, així com d’Euskadi, Galícia i Andalusia.

Finalment, les dues candidatures anunciades durant aquest estiu, encapçalades per Pere Fuset i Kepa Garcia han confluit en una sola amb l’objectiu “d’aprofitar dos perfils complementaris”, per la qual cosa Fuset i Garcia han estat escollits Portaveu Nacional i Coordinador General, respectivament. La llista que encapçalaven està composada per ‘’18 persones de 10 comarques del País i amb una clara tendència a la paritat de gènere’’ amb la qual cosa volen trencar alguns tòpics de les organitzacions polítiques juvenils. L’objectiu d’esta nova etapa és, en paraules de Fuset, “reforçar-nos com el referent juvenil del valencianisme d’esquerres i contribuïr, des d’una major autonomia respecte al BLOC, al canvi polític i a fer fora del Consell al PP”. Així mateix “continuarem innovant en les maneres de fer política, des d’una òptica dinàmica, progressista i profundament sobiranista’’. Pere Fuset, té 23 anys, és estudiant de sociologia a la Universitat de València. Ha estat vicesecretari de Comunicació del Bloc Jove i secretari comarcal a la ciutat de València. Així mateix és coordinador de la plataforma virtual Valencianisme.com.

Kepa Garcia té 27 anys, militant de Dénia, estudiant d’econòmiques a la Universitat de València. És membre destacat de l’associacionisme universitari des d’ITACA i el Bloc d’Estudiants Agermanats, per les quals ha estat representant al claustre de la UVEG.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any