La Diputació tancarà l’Escola Universitària de Teixits de Punt de Canet per falta d’alumnes.

  • És, juntament amb el de Terrassa, l'únic centre de Catalunya on es pot estudiar enginyeria tèxtil.

VilaWeb
Redacció
28.09.2005 - 10:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Diputació de Barcelona tancarà en quatre anys l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica de Teixits de Punt de Canet perquè no té prou alumnes. El centre començarà aquest curs amb un sol estudiant matriculat a primer i el diputat d’Educació, Àngel Merino, assegura que la situació és «insostenible». A banda de Canet, només a Terrassa s’imparteixen estudis universitaris d’enginyeria tèxtil, una de les titulacions que pot desaparèixer amb el nou catàleg. La direcció de l’escola creu que la decisió de tancar és només «política» i acusa la Diputació, que n’és la titular, de manca d’interès per fer augmentar l’alumnat.

+ L’edifici de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica en Teixits de Punt de Canet. Foto: EL PUNT

L’escola universitària de Canet no ha estat aliena a la profunda crisi del tèxtil. Any rere any el nombre d’alumnes ha anat a la baixa. El curs passat van ser només tres estudiants els que es van matricular per fer enginyeria tècnica industrial tèxtil i aquest curs, només un. El diputat d’Educació de la Diputació, Àngel Merino, va explicar ahir que la davallada d’alumnes també afecta els altres centres que imparteixen aquesta carrera, com Terrassa i Alcoi. Segons Merino, tot i que l’escola està inscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), «el centre de Canet mai s’hi podrà integrar pequè no té futur». Ara 49 alumnes cursen aquesta enginyeria tècnica de tres anys i la Diputació hi inverteix cada any més d’1,2 milions d’euros i només n’ingressa 56.000.

La intenció de l’administració, de cara al curs vinent, és suprimir el període de matriculacions per no obrir un grup nou de primer i mantenir l’activitat docent fins a quatre anys perquè els alumnes puguin acabar la titulació. El director de l’escola, Miquel Soler, va reconèixer ahir, amb certa decepció, que el tancament es farà de manera progressiva a partir de l’any que ve i va acusar la Diputació de Barcelona de no implicar-se prou per mantenir un centre històric que es va fundar fa més de 80 anys. «No perdem una escola, sinó un centre de referència», hi va afegir Soler, que assegura que el 100% dels enginyers que surten de Canet ho fa amb feina.

L’alcalde de Canet, Joaquim Mas (PSC), va assenyalar que l’Ajuntament no vol prendre una escola de prestigi com aquesta i que es farà tot el possible perquè, com a mínim, el futur d’aquest equipament passi per estar vinculat al sector tèxtil, ja sigui a través de cursos especialitzats o com a centre de recerca i investigació.

El Punt

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any