La revista electrònica ‘Paper de vidre’ treu el número 33

  • La publicació inclou un pròleg de 'El Llibreter'

VilaWeb
Redacció
22.09.2005 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Paper de vidre’ és una manera de dir pantalla d’ordinador i també és aquell material fort i aspre que puleix superfícies. Aquesta doble vessant, el format electrònic en pdf i un discurs atrevit que fuig de la complaença, dóna nom a una revista cultural per internet, que apareix cada dos mesos i que ja té tres anys de vida (va néixer el 23 d’abril de 2002).

Paper de vidre‘ (explica el coordinador de continguts, Guillem Miralles) és una revista oberta on hi col·labora molta gent. Tenim una quinzena de col·laboradors joves, que troben en aquest projecte un suport on publicar. A més, per cada número busquem personatges més coneguts del món de la cultura, perquè ens escriguin el pròleg i es deixin entrevistar. Aquests fan de ganxo per captar l’atenció cap a les altres col·laboracions’. Han escrit a ‘Paper de vidre’ Màrius Serra, Salvador Cardús, Julià Guillamon, Manel Ollé, Enric Casasses… i s’ha entrevistat a Pau Riba, Toni Sala, Empar Moliner, Quim Monzó… Pel fet de ser una revista electrònica, ‘Paper de vidre’ també posa una atenció especial en els blocs, de tal manera que blocaires com Tina Vallès (L’aeroplà del Raval), Laia Gargallo (La flaneuse) i la ex-blocaire Teresa Amat, han anat publicant també col·laboracions.

Aquesta setmana ja es pot trobar el número 33 de ‘Paper de vidre’. És una bona mostra de la diversitat de continguts de la revista i les sensibilitats que aplega: La coberta inclou una fotografia de Gemma Miralda. El llibreter, premi Lletra 2005, escriu el pròleg, que titula ‘Un suplement de simulacre’. L’entrevista la protagonitzen dos joves arquitectes, Roger Tudó i Josep Ricart, que no es mosseguen la llengua. També hi ha col·laboracions dels poetes Carles Hac Mor i Ester Xargay, i la poesia visual d’Adolf, Ester Andorrà, Sr. Polissó, Mon Pons i Joan Todó. Tot això només és un tast de les moltes popostes d’aquesta edició, que inclou reportatges, relats curts i articles d’opinió.

Enllaços
Mes informació: VilaWeb Lletres

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any