El torneig d’escacs Costa Brava, de Palafrugell, vintena edició

  • Organitzat pel Club d’Escacs Palafrugell, del 17 de setembre al 12 de novembre

VilaWeb
Redacció
24.09.2005 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Club Escacs Palafrugell organitza, els dissabtes del 17 de setembre al 12 de novembre, el XX Torneig d’Escacs Costa Brava Obert- Memorial Joan Gelpí, amb el patrocini de l’Ajuntament de Palafrugell. El torneig, dotat amb 3.100 euros en premis, es farà a les instal·lacions del càmping La Siesta, de Calella de Palafrugell.

El torneig es disputarà en 9 rondes pel sistema Suïs, versió Fide 1987, amb una participació prevista d’uns noranta jugadors que competiran en dos grups, els d’ELO superior a 1850 i els inferiors a aquesta puntuació. Entre les inscripcions ja confirmades hi figuren dos mestres internacionals, Joan Fluvià (guanyador de l’edició anterior) i Jordi Fluvià, així com cinc mestres catalans.

En ocasió del vintè aniversari d’aquest torneig, el més veterà de les comarques gironines, s’organitza una sèrie d’activitats de promoció i difusió dels escacs, amb activitats a les escoles, exhibicions i partides simultànies, escacs gegants, i una sessió cinematogràfica, entre d’altres propostes.

El torneig va ser instaurat l’any 1973 de la mà del llavors president de l’entitat, Ferran Muñoz. Despès de 17 edicions, el torneig va deixar de fer-se fins l’any 2003, quan la nova junta que presideix Francesc Nuñez el va recuperar.

El Club Escacs Palafrugell va ser fundat l’any 1935 i compta actualment amb una seixantena de socis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any