Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  13.09.2005  06:00

L'ajuntament de Iecla reconeix els parlants valencians del Carxe

Men?ame
 

L’Ajuntament de Iecla ha demanat a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua l’organització d’un curs de català per als veïs de Raspai, una pedania de Iecla. És la primer vegada que una institució de Múrcia reconeix oficialment l’existència dels catalanoparlants del Carxe, una àrea habitada per unes dues mil persones. La proposta dels cursos, que ja estan preparant-se, va ser originada per una demanda d'un vei del Carxe al Síndic de Greuges.

L'Acadèmia va comunicar al síndic la possibilitat de realitzar cursos i de facilitar qualsevol tipus de material didàctic.

La petició inicial d'aquest particular ha estat ara recollida per l'ajuntament, que s'ha posat en contacte amb l'AVL per a sol·licitar formalment l'organització d'un curs a la pedania de Raspai i també a la mateixa localitat murciana. La Junta de Govern de l'AVL, en la seva primera reunió de setembre, ja ha aprovat la programació d'un curs de seixanta hores per als valencianoparlants de la pedania que ho desitgin i també dotar als alumnes del material escolar necessari per a l'activitat.