Notícies

Dimecres  07.09.2005  06:00

Arriba el 'complot' de Philip Roth

Avancem el primer capítol de 'Complot contra els Estats Units' (La Magrana)

Men?ame
 

'Complot contra els Estats Units' (la Magrana), l'últim llibre de l'escriptor nord-americà Philip Roth (Newark, New Jersey, 1933), arribarà divendres a les llibreries. Avancem el primer capítol d'aquesta història de ficció, que Roth situa als anys quaranta als Estats Units: Charles A. Lindbergh, heroi de l'aviació, derrota Franklin Roosevelt a les eleccions presidencials del 1940. Lindbergh, anomenat 'l'àliga solitària', desperta l'entusiasme dels votants: valent, modest, ben plantat, patriota. Però poca gent sospita que és un aïllacionista furibund, un simpatitzant nazi i un feixista amagat. Roth relata què passa als Estats Units durant el mandat de Lindbergh a través de les vivències de la seva família a Newark, anys en què milions de famílies jueves de tot el país tenen motius fonamentats per a esperar els mals pitjors.
Roth, premi Pulitzer 1997 per 'American Pastoral', és un dels autors més destacats de les lletres nord-americanes actuals i un dels més guardonats.
En català podem trobar els seus darrers llibres: 'La marca de l'home' (2001) i 'L'animal moribund' (2002), tots dos publicats per la Magrana i traduïts per Xavier Pàmies. Edicions 62 també ha publicat dos títols seus: 'El transtorn de Portnoy' (1997) i 'El pit' (1976).