Notícies

Dijous  28.07.2005  06:00

Softcatalà, Toti Soler, Marta Carrasco i Toni Sala, premis nacionals de cultura

Men?ame
 

Els Premis Nacionals de Cultura es lliuraran el 18 de setembre, però el jurat ja ha fet públic el veredicte. Entre les personalitats guardonades hi ha Jordi Balló, distingit amb el Premi Nacional de Cinema per la direcció del Màster en documental de creació de l'IDEC; Toti Soler (foto), que s'endurà el Premi Nacional de Música; i el portal Softcatalà, que obté el Premi Nacional de Projecció Social de la Llengua Catalana.

El Moviment Popular per la Pau rebrà el Premi Nacional de Cultura Popular; Jaume Mateu (Tortell Poltrona) i Montserrat Trias (Titat Craconi), del Circ Cric, el premi de Circ; Jorge Wagensberg, director del Museu de la Ciència, el de Pensament i Cultura Científica; el col·lectiu Drac Màgic, el Premi Nacional d'Audiovisual per la Mostra Internacional de Films de Dones; l'editorial ACTAR, el Premi Nacional de Disseny; la revista d'història L'Avenç, el de Patrimoni Cultural; Emili Manzano, el Premi Nacional de Periodisme pel programa Saló de Lectura de BTV; Antoni Sala, el de Literatura per l'obra 'Rodalies'; la Sala Beckett, el de Teatre; Marta Carrasco, el Premi Nacional de Dansa; Jordi Balló, el de Cinema per la direcció del Màster en documental de creació de l'IDEC; i RCR Aranda, Pigem i Vilalta arquitectes, el d'Arquitectura i Espai Públic per l'Escola Bressol Colors de Manlleu.

Els premis, instituïts l'any 1982 com a represa dels que la Generalitat havia patrocinat del 1932 al 1938, tenen una dotació de 18.030 euros cadascun. L'acte de lliurament, que es farà el mes de setembre al Teatre Nacional, serà presidit per Pasqual Maragall.

El jurat dels Premis Nacionals de Cultura, presidit per la consellera Mieras, era format per Anton Granero, Andrés Hispano, Jordi Jané, Assumpció Maresma, Dolors Oller, Mari Carmen Palma, Glòria Picazo, Carme Pinós, Jordi Porta, Lluís Reales, Gemma Revuelta, Salvador Sunyer i Montserrat Duch.