Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  13.07.2005  16:54

El ple municipal aprova els noms de 27 carrers nous i canviar el carrer Josep Maria Pemán per Miquel Porter i Moix

Men?ame
 

El ple municipal celebrat dimarts al vespre va aprovar, amb el suport de tots els partits excepte el PP, que es va abstenir, donar nom a 27 nous carrers segons la proposta d'una comissió municipal integrada per un membre designat per cada partit. Així mateix es va aprovar canviar de nom el carrer Josep Maria Pemán, situat entre la carretera Nova i el carrer Anselm Clavé. Segons el regidor de Patrimoni, 'Pemán era un ideòleg falangista molt vinculat al franquisme' i el canvi de nom 'era una espina que ens havia quedat clavada' de l'anterior legislatura. A partir d'ara, el carrer es dirà Miquel Porter i Moix, en homenatge al crític de cinema, que va estar molt vinculat a la Garriga.
Entre els noms dels nous carrers destaca el Parc d'Antònia Sabater (qui va cedir la Sínia a l'Ajuntament), que està situat entre la carretera Nova i els carrers Impremta i Torrrent de la Sínia, i el Parc del Garric, entre el carrer Moranta, el Passeig Congost i el riu. A Can Terrers, els nous carrers prenen el nom de les comarques i subcomarques properes mentre que a la Doma s'han dedicat a escriptors (Caterina Albert, Joan Oliver, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Folch i Torres) i músics catalans (Josep Maria Ruera, Conrad Saló i Ricard Viladesau) així com als Països Catalans i a la Sardana. El nou carrer entre la carretera Nova i el riu Congost, a continuació de Canonge Collell, s'ha dedicat a Ovidi Montllor.