Notícies

Divendres  17.06.2005  16:01

El congrés de periodisme digital conclou que els mitjans digitals és el lloc on hi ha la innovació periodística

Men?ame
 

El conseller primer, Josep Bargalló, ha tancat a les dues el congrés de periodisme digital organitzat per VilaWeb, amb motiu dels deu anys. Bargalló ressaltat que el govern ha equiparat la premsa digital amb la tradicional pel que fa als ajuts i ha dit que això vol dir que també demanen la qualitat que exigeixen a la premsa tradicional. Al matí Howard I. Finberg, del Poynter Institute, ha destacat l'estancament de la premsa tradicional i l'auge del periodisme en línia. Finberg ha presentat un 'manifest web' amb els factors que el periodisme digital hauria de tenir presents, com els continguts, l'audiència, la competència i la credibilitat. Paul Brannan, de BBC News, ha exposat la creativitat i la innovació que segueix la corporació britànica, amb constants eines per fer arribar la informació a tantes plataformes com sigui possible i ha destacat la resposta de l'audiència per als periodistes. En això també ha coincidit Lluís Foix, de La Vanguardia, per qui els periodistes ja no són els 'propietaris de la informació'. Michael Maier, del jove diari electrònic alemany Netzeitung.de, ha explicat la recepta d'èxit de la seva experiència periodística. El congrés s'ha fet a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans i han assistit representants de mitjans catalans i de tot Europa.

El conseller primer , Josep Bargalló, ha tancat a les dues el congrés de periodisme digital organitzat per VilaWeb, amb motiu dels deu anys. Bargalló ressaltat que el govern ha equiparat la premsa digital amb la tradicional pel que fa als ajuts i ha dit que això vol dir que també demanen la qualitat que exigeixen a la premsa tradicional. Al matí Howard I. Finberg, del Poynter Institute, ha destacat l'estancament de la premsa tradicional i l'auge del periodisme en línia. Finberg ha presentat un 'manifest web' amb els factors que el periodisme digital hauria de tenir presents, com els continguts, l'audiència, la competència i la credibilitat. Paul Brannan, de BBC News, ha exposat la creativitat i la innovació que segueix la corporació britànica, amb constants eines per fer arribar la informació a tantes plataformes com sigui possible i ha destacat la resposta de l'audiència per als periodistes. En això també ha coincidit Lluís Foix, de La Vanguardia, per qui els periodistes ja no són els 'propietaris de la informació'. Michael Maier, del jove diari electrònic alemany Netzeitung.de, ha explicat la recepta d'èxit de la seva experiència periodística.
El congrés s'ha fet a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans i han assistit representants de mitjans catalans i de tot Europa.