Kapuscinski, un dels grans del periodisme mundial, doctor honoris causa per la URL

  • L'editorial Empúries publicarà 'Eben' en català al setembre

VilaWeb
Redacció
17.06.2005 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

De la vintena d’obres del periodista Ryszard Kapuscinski, en català sols hi ha ‘Un dia més de vida’ (Empúries), però Ernest Folch, director editorial del Grup 62, ha confirmat que al setembre publicaria ‘Eben’ en català, un llibre que recull l’experiència de Kapuscinski en uns quants països de l’Àfrica negra.

Aquests dies Kapuscincki és a Barcelona perquè la Universitat Ramon Llull l’investeix avui doctor honoris causa. Kapuscinski és un del reporters més coneguts i prestigiats del periodisme internacional, amb una llarga trajectòria professional que l’ha portat a l’Àfrica, l’Àsia i l’Amèrica Llatina.

Ryszard Kapuscinski va néixer a Pinsk (llavors Polònia, ara Bielorrússia) el 1932. L’any 1959 va ser el primer corresponsal polonès a l’Àfrica negra, on va anar seguint revolucions, guerres, cops d’estat… fins el 1981. Durant tot aquest temps va publicar reportatges per a mitjans internacionals com Time, The New York Times i Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Entre els seus llibres publicats es destaca la triologia sobre la caiguda de règims totalitaris: ‘El sha’ (Mohamed Reza Pahlevi de l’Iran), ‘El emperador’ (Haile Selassie d’Etiòpia), ‘El imperio’ (final de la Unió Soviètica).

! Publicada el 17 de juny

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any