Un estudi revela que la Fira de Teatre genera grans ingressos a Tàrrega

VilaWeb
Redacció
16.03.2001 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimecres es va presentar a Tàrrega l’estudi de l’impacte econòmic que genera la Fira de Teatre al Carrer. Aquest estudi ha estat realitzat per un equip de la Universitat de Lleida (UdL), dirigit pel catedràtic Dr. Francisco Juàrez Rubio.

L’estudi conclou que a la Fira hi van assistir 107.491

persones, de les quals 2.605 han estat entrevistades. El 15,2% són de Tàrrega, el 23,5% de la província de Lleida, el 38,3% de la província de Barcelona, el 3,8% de Girona i el 9,1% de Tarragona, la resta provenen d’Espanya i Andorra (6,9%), de la Unió Europea (1,9%) i d’altres païssos (1,2%).

El mitjà de transport més utilitzat per arribar a Tàrrega és el cotxe en un 85%, segueix el tren amb un 9%, l’autobús amb un 2,4% i gairebé un 2% en caravanes. La mitjana de permanència a la Fira és de 2 o 3 dies. Els visitants de la fira, un 40% tendeixen a allotjar-se a la zona d’acampada, un 30% en cases de familiars o amics, un 20% en hotels, albergs, pensions, cases particulars, etc. i un 6% en caravanes o cotxes. La Fira té un públic molt fidel ja que un 25% assisteix a l’esdeveniment des de fa més de 10 anys. La mitjana d’edat dels assistents és de 33 anys en els homes i 31 anys en les dones els quals assisteixen de 1 a 2 espectacles de pagament programats i de 2 a 3 espectacles en espais oberts.

Les despeses per persona i dia són de 5.200 ptes, tenint

en compte la benzina, articles farmacèutics, records, àpats, tabac, beguda, tapes, allotjament, etc.

Segons l’estudi, l’impacte econòmic que ha suposat la 20ª edició de la Fira de Teatre a la ciutat de Tàrrega ha estat de 558.630.727 pessetes.

L’estudi ha estat ecarregat pel Patronat Municipal de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, que vol determinar les característiques del públic que hi assisteix i la repercusió econòmica que genera l’esdeveniment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any