Francesc Mompó presenta aquest dissabte ‘Els greixets’.

VilaWeb
Redacció
09.06.2005 - 00:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ollerià Francesc Mompó presentarà l’11 de juny la seua darrera novel·la de literatura juvenil Els greixets, que va quedar finalista del premi Ciutat de Borriana 2005. La novel·la narra l’aventura d’una colla de joves que descobreixen un secret mig silenciat: l’existència dels greixets, uns éssers esborronadors i assedegats de greix que campen per la comarca des de fa molts anys, i que es manifesten amb la mort esporàdica d’algun xiquet que apareix assassinat i sense sagí en el cos. Segons l’autor, el llibre és una obra que novel·la aquests personatges fantàstics creats per la la societat valenciana per fer por als xiquets. “El que he pretés en aquesta novel·la no ha estat fer un treball d’investigació sobre el personatge, sinó que ha bastit una ficció perquè en quede constància escrita i així ajude al seu manteniment”, ha afirmat l’autor.

Francesc Mompó ja va quedar finalista del premi Ciutat de Torrent de 2003 amb l’obra L’elegit, on un jove es troba un objecte diabòlic i comencen una sèrie de fets que l’adolescent haurà de resoldre envoltat pel misteri d’una gran injustícia feta per la Inquisició tres-cents anys arrere.

L’acte, organitzat per la colla del Ball dels Locos, es farà a les 20:30 hores a la nova seu de l’entitat, al carrer de València num. 17 de l’Olleria. En acabar la presentació, hi haurà un sopar de baix braç. Si hi voleu sopar, podeu apuntar-vos-hi des del correu elballdelslocos@mesvilaweb.com.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any