Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  14.03.2001  14:53

Mor Ramon Barnils

Men?ame
 

Avui, dimecres, a la una del migdia i a l'Hospital de Reus, ha mort el periodista Ramon Barnils, a seixanta anys. Ja feia uns quants mesos que un càncer li havia fet deixar les seves col·laboracions habituals a la revista El Temps i a Catalunya Ràdio, i també a l'edició catalana del diari "El Mundo". Els articles següents 'Major "Tisner"' i "Una de polonesos" o " Amèrica i nosaltres" en són una petita mostra.

Ramon Barnils, que havia estat professor de la UAB, ha exercit un poderós mestratge sobre una generació de periodistes catalans, als quals ha transmès respecte i rigor informatiu, curiositat i interès per la cultura i una valoració de la independència professional per sobre de tota altra consideració. Conseqüent amb aquesta actitud, les seves crítiques als mitjans de comunicació actuals eren constants; bon exemple n'és aquesta entrevista a "Diario de Mallorca". Així mateix, va marcar tota una època de la ràdio amb programes com "El mínim esforç" o "El lloro, el mico i un senyor de Puerto Rico", en companyia de Jordi Vendrell i Quim Monzó.

Ramon Barnils havia publicat uns quants llibres com a autor i traductor, entre els quals es destaca "La torna de la torna", una investigació rigorosa sobre l'assassinat de Salvador Puig Antich. L'últim llibre seu publicat, "Història crítica del Barça", va presentar-lo en un xat a VilaWeb, que podeu llegir, transcrit, aquí.

----------

! Actualització a les 14.50

+ Secció de Nosaltres.Com: Comunicació