Pla i Camps anuncien un acord sobre la reforma de l’estatut valencià

  • Socialistes i populars han negociat avui durant tot el dia

VilaWeb
Redacció
24.05.2005 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat valenciana, Francesc Camps (PP), i el secretari general del PSPV, Ignasi Pla, han arribat avui a un acord sobre la reforma de l’estatut valencià. Membres dels dos partits han negociat durant tot el dia per materialitzar l’acord, que ja es perfilava al migdia. L’acord inclou la creació d’una Agència Tributària valenciana, que gestionaria impostos propis i cedits amb col·laboració amb l’agència tributària estatal. Aquest era un dels punts als quals s’oposava el PP però que finalment s’ha inclòs en el nou estatut. La reforma de l’estatut l’aprovaran les Corts el pròxim 1 de juliol, data simbòlica en què l’any 1982 també es va aprovar la norma marc de l’autogovern. Camps i Pla han anunciat l’acord en una compareixença conjunta al pati del Palau de Benicarló. PP i PSPV presentaran per registre la proposició de llei de reforma de l’Estatut dijous que ve i diumenge es realitzarà una presentació formal de l’acord al Palau de la Generalitat.
El portaveu d’EUPV a les Corts, Joan Ribó, considera que la solució pel finançament ‘sembla de compromís’ i a priori veu la reforma ‘insuficient’.
El secretari general del Bloc Enric Morera s’ha mostrat ‘escèptic’ respecte del contingut i ha exigit una reunió amb els ponents de la reforma.El president de la Generalitat valenciana, Francesc Camps (PP), i el secretari general del PSPV, Ignasi Pla, han arribat avui a un acord sobre la reforma de l’estatut valencià. Membres dels dos partits han negociat durant tot el dia per materialitzar l’acord, que ja es perfilava al migdia. L’acord inclou la creació d’una Agència Tributària valenciana, que gestionaria impostos propis i cedits amb col·laboració amb l’agència tributària estatal. Aquest era un dels punts als quals s’oposava el PP però que finalment s’ha inclòs en el nou estatut. La reforma de l’estatut l’aprovaran les Corts el pròxim 1 de juliol, data simbòlica en què l’any 1982 també es va aprovar la norma marc de l’autogovern. Camps i Pla han anunciat l’acord en una compareixença conjunta al pati del Palau de Benicarló, acompanyats del síndic del PP, Serafín Castellano, i dels portaveus socialista, Toni Such, i del popular Rafael Maluenda. PP i PSPV presentaran per registre la proposició de llei de reforma de l’Estatut dijous que ve i diumenge es realitzarà una presentació solemne i formal de l’acord al saló de Corts del Palau de la Generalitat.

El portaveu d’EUPV a les Corts, Joan Ribó, considera que la solució pel finançament ‘sembla de compromís’ i a priori veu la reforma ‘insuficient’.

El secretari general del Bloc Enric Morera s’ha mostrat ‘escèptic’ respecte del contingut i ha exigit una reunió amb els ponents de la reforma.

Enllaços
Europa Press: Pla diu que una reunió amb Camps sobre l’Estatut només “val la pena” si accepta un Estatut “de primera’.
Webs relacionades a Nosaltres.Com: Política i govern.
Corts valencianes.
Informe de la ponència sobre la reforma de l’estatut valencià (pdf).
Europa Press: PP i PSPV arriben a un acord sobre la reforma de l’Estatut, que serà aprovada per les Corts l’1 de juliol.
Web del PSC: El PSC felicita el PSPV i el president de la Generalitat valenciana per l´acord sobre el nou Estatut d´Autonomia de la Comunitat.
Europa Press: UV afirma que encara que el nou Estatut ‘millora’ algunes qüestions, ‘deixa fora’ reivindicacions de sectors socials.
Europa Press: El Bloc mostra el seu “escepticisme” davant l’acord sobre la reforma de l’Estatut i demana conéixer el text definitiu.
Europa Press: EU-Entesa creu “insuficient” l’acord sobre l’Estatut i critica la “solució de compromís” donada al finançament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any