L’Ajuntament vol posar fi a la maledicció dels mocadors de les Festes

  • Signa acords amb Intermón Oxfam i patrocinadors privats per mirar d'evitar els problemes dels darrers anys

VilaWeb
Redacció
15.04.2005 - 16:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A menys d’un mes vista de les Festes de Maig, l’Ajuntament de Badalona ha començat a donar detalls sobre l’edició 2005 de les festes grosses de la ciutat. I ho ha fet per un dels elements més polèmics dels darrers anys: els mocadors de les festes.

Fa dos anys van haver-hi nombroses queixes per l’escassetat de mocadors. La situació va provocar algunes escenes de tensió entre els encarregats de repartir-los i multituds de ciutadans que amb més empentes del desitjable, intentaven fer-se amb la preuada tela. Els problemes van aixecar fins i tot una queixa formal des de Voluntaris Badalona i El Punt. L’any passat, la distribució va millorar, però la polèmica va saltar per una altra banda. Primer, ICV van criticar que la producció dels mocadors s’hagués fet a l’Índia, ja que això no beneficiava la índustria pròpia i, a més, mostrava recels sobre les desconegudes condicions laborals en l’empresa fabricant. Després, el problemes van seguir amb un retard en l’arribada del vaixell que els transportava des de l’Àsia, tal com va explicar la regidoria de cultura. Durant els primers dies de festa, molt pocs van ser els afortunats que van poder vestir la peça de roba de la festa.

Per tal de mirar de superar la maledicció dels mocadors, des de l’ajuntament s’ha decidit organitzar tot el procés de fabricació, finançament i distribució dels mocadors. Per començar, s’ha signat un acord de col·laboració establert amb Intermón Oxfam per desenvolupar un projecte d’enfortiment de grups productors de comerç just de l’Índia. Gràcies a aquest acord, el mocador de les Festes de Maig de Badalona 2005 serà un mocador solidari. El projecte finançat parcialment per l’Ajuntament de Badalona té com a objectiu enfortir els grups productors Asha Handicrafts i Creative Handicrafts que, com a contrapartida, es comprometen a produir els 100.000 mocadors que es distribuiran durant les Festes de Maig. D’altra banda, l’estampat dels mocadors anirà a càrrec de l’empresa CAILU (Centro Andaluz de Inserción Laboral Unificada) que contracta dones amb minusvalies causades per maltractaments. La iniciativa d’aquest any també compta amb patrocinadors privats, en concret, Engestur, DKV Assegurances i Club Joventut de Badalona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any