Carod-Rovira demana a Barrera que aturi en les seves declaracions

VilaWeb
Redacció
02.03.2001 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En una roda de premsa aquest migdia, el secretari general d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha informat que la seva formació no preveu expedientar de moment Heribert Barrera per les declaracions estrictament “personals”, i en cap cas com a ERC, que ha fet aquests dies. Carod ha denunciat, alhora, el linxament mediàtic que viu Barrera, en contrast amb el tracte que han rebut figures polítiques d’altres formacions que en els últims temps també han fet declaracions polèmiques. El líder d’ERC ha demanat a Barrera que aturi els seus comentaris per evitar que s’aprofitin per atacar l’esquerra independentista i el catalanisme en conjunt, i ha reclamat instruments polítics i financers perquè Catalunya pugui desenvolupar la seva política d’immigració.




Avui al matí, Barrera ha estat convidat al programa El Matí de Catalunya Ràdio, on ha moderat les seves posicions públiques xenòfobes. Ahir dijous, l’acte previst per presentar el llibre-entrevista publicat per Dèria i Proa es va suspendre. Les editorials temien aldarulls i de fet a la porta de l’Ateneu Barcelonès es va concentrar malgrat tot un nombrós grup de persones. Segons ha sabut VilaWeb en les darreres hores bona part dels socis de Dèria, entre els quals hi ha periodistes i polítics, s’han manifestat a favor de retirar el volum del mercat.




El president Pujol, que havia de presentar el llibre, en suspendre’s l’acte, va convocar una reunió de premsa on va llegir un text contrari a les posicions de Barrera, de les quals es va desmarcar clarament.


———-


! Actualització a les 17.04


+ Mas adverteix de la “demonització” del nacionalisme català aprofitant les paraules de Barrera


+ Nadal (PSC) agraeix a Pujol que es desmarqui de les declaracions de Barrera i li demana que faci el mateix amb Ferrusola


+ Dossier Especial de Nosaltres.Com: Racisme i llei d’estrangeria : les declaracions de Barrera

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any