Les despulles d’Emilia de Rovira ja son al panteo que li va fer Rafael Martinez

VilaWeb
Redacció
23.04.2000 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures




Mig miler de persones han assistit, aquest migdia, al cementiri d’Arenys, a l’acte de trasllat de les despulles d’Emilia de Rovira i Presas. La primera part de la cerimonia s’ha fet a la capella del cementiri on mossen Marti Amagat, ha dit un responsori en llati, segons el rector, “el mateix text que es feia servir a mitjans del segle passat” i que possiblement es va dir per l’anima d’Emilia quan aquesta va morir. Tot seguit, ja davant del panteo, s’han llegit dos poemes dedicats a Emilia i el Cor Aixa ha cantat una havanera composta expressament per l’ocasio. A l’acte hi ha participat Juan-Roberto de Rovira Douzas, besnet d’un germa d’Emilia, que ha remarcat que en



aquesta historia
“ha guanyat l’amor per damunt els prejudicis socials”. L’alcalde d’Arenys, Santi Fontbona, en el seu parlament, ha destacat el “bon final” que ha tingut la historia d’Emilia i Rafael.

L’acte s’ha acabat amb la canco ‘Amor que tens ma vida’ que ha cantat la soprano arenyenca Raquel Xiberta, acompanyada de Miquel Gonzalez a la viola de gamba. Els assistents a l’acte, al marxar, han omplert de roses la llosa del panteo d’Emilia. L’edicio d’avui d’El Periodico ha dedicat una plana al tema.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any