Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  08.06.2000  00:00

La resistencia antinazi des d'Andorra arriba a la televisio

Men?ame
 

La serie te la intencio de situar Andorra al costat dels aliats que van lluitar perque Europa sigui el que avui es. Si haguessin guanyat els altres molts no serien aqui; jo segur que no". Amb aquestes paraules es va adrecar ahir Marc Forne al public que va omplir ahir l'Auditori Nacional a Ordino amb motiu de la presentacio d'Andorra. Entre el torb i la Gestapo , una coproduccio catalanoandorrana que, segons tots els oradors d'ahir, significa molt mes que una coproduccio televisiva, pel significat historic i de difusio del Principat.


La serie d'Ovideo basada en la novel.la autobiografica de Francesc Viadiu, que avui estrena Andorra TV i en breu TV-3, es va presentar en un acte presentat per Barbara Arque. La serie es va compara amb "la Casablanca dels Pirineus, amb amenaca nazi, un amor impossible i evasio dels aliats, pero sense que hagi calgut inventar res". No ha estat necessari perque s'ha comptat amb la historia real de Francesc Viadiu, un diputat d'ERC exiliat a Franca despres de la guerra civil, que lluita contra el nazisme des d'Andorra, i crea un passadis per salvar refugiats europeus. "Andorra, pais neutral, es converteix en epicentre de combatents contra el nazisme i Viadiu salva 2.800 combatents aliats, mes que la Llista de Schindler ".