NÚM. 3 @ FEBRER DE 1994


Presentació


EL VALOR

(presentació de la primera edició en disquet)

febrer de 1994


S'entén per valor la qualitat o el conjunt de qualitats que fan que una persona o una cosa sigui preuada, valgui. I, per extensió, es parla dels valors d'un objecte artístic per referir-se als trets constitutius del seu estil, del valor d'una unitat lingüística per designar el sentit que li dóna la seva posició relativa a l'interior d'un sistema lingüístic, o de la teoria dels valors, que intenta establir el fonament del conjunt d'estimacions sobre la realitat, sobre l'home i sobre el seu sentit.

Són només alguns exemples del que s'entén per valor i del que se'n pot derivar. Alguns exemples entre molts d'altres. Perquè, de fet, com és sabut, els valors tot ho impregnen i qualsevol enunciat sobre les coses conté una valoració o remet a un sistema de valors explícit o ocult.

És aquí, en el seguit de consideracions de signe divers que convoca el concepte de valor, on arrenca la proposta del tercer número de 1991 Revista magnètica. Cadascun dels nostres col·laboradors ha respost a la proposta a partir de la seva perspectiva, en funció dels seus interessos o de la seva especialitat. Així, trobem aportacions sobre els valors morals, d'altres sobre els criteris de valoració en literatura, sobre el valor de la cultura o bé algun joc literari a partir de les diverses accepcions del terme.

El nostre desig és que 1991 El valor pugui fer-nos més capaços de valorar el valor que, sovint sense adonar-nos-en, donem a les coses, que pugui ajudar a enriquir la mirada que adrecem a la realitat. Perquè probablement així serem més positivament crítics. Perquè es diu, també, que té valor aquell qui demostra coratge.

Una vegada més, la participació de tots els col·laboradors és desinteressada. 1991 Revista magnètica continua essent una iniciativa independent que agraeix totes les aportacions que pugui rebre dels seus amics i lectors.

ORIOL IZQUIERDO & JAUME SUBIRANA, editors

101652.1042@compuserve.com
subirana@idgrup.ibernet.com



[ 1991 | LA BIBLIOTECA ]