Europa press

Logo ep

    Brasil.- El Partit dels Treballadors reitera el seu suport a la investigació d'acusacions contra seva

    04:5020.07.2005

    SAO PAOLO (BRASIL), 20 (EUROPA PRESS)

    El Partit dels Treballadors (PT) del Brasil, en el poder, va reiterar avui el seu suport a la investigació d'acusacions en contra seva, va denunciar maniobres a l'oposició i va defensar al Govern del president del país, Luis Ignacio 'Lula' da Silva.

    Segons ha informat Premsa Llatina, una declaració de la seva Comissió Executiva Nacional va assegurar que tant la Comissió Parlamentària Investigadora (CPI) com el Govern i el Ministeri Públic establiran la veritat sobre les denúncies de corrupció mitjançant investigacions separades.

    El PT ha estat acusat de pagar mensualment a diputats d'altres partits per recolzar al Govern, al·legacions que no han estat provades i que fins a l'oposició admet ara que poden no ser certes, i d'usar en campanyes electorals recursos financers que no va declarar com exigeix la llei.

    La declaració difosa aquest dimarts, al final d'una reunió de la Comissió Executiva, va assenyalar que les denúncies sobre això "busquen perjudicar al Govern de 'Lula' i les seves conquistes i anticipar la disputa electoral de les eleccions del 2006".

    A més, va rebutjar les intencions de sectors de l'oposició de cancel·lar el registre del partit i suspendre el seu dret al fons partidari que per llei lliura l'Estat a totes les forces polítiques. Segons el Partit dels Treballadors, això implica "una actitud clarament antidemocràtica, oportunista, que fereix la llibertat d'organització política i partidària".

    "El PT es mobilitzarà per defensar al Govern de 'Lula' i les seves realitzacions i no acceptarà que sectors de l'oposició transformin l'actual crisis política, que és fonamentalment partidària i congressual, en una crisi per impedir la viabilitat de la governabilitat i bloquejar el procés de canvis en curs al país", va anunciar el text.

    A més, van assenyalar que l'actual crisis política només tindrà solució definitiva si, a més d'investigacions imparcials i transparents i la sanció de culpables, el Congrés realitza una àmplia reforma política, en la que vagi per davant el finançament públic de les campanyes i la fidelitat partidària.

    D'altra banda, la declaració va informar que la Comissió Executiva va decidir establir la Comissió d'Etica per investigar totes les denúncies que pesen sobre el partit i alguns dels seus integrants. "El PT sap reconèixer els seus errors i adoptar mesures per superar-los", diu, i agrega que "actuarà de manera transparent i rendirà comptes amb l'opinió pública de la seva investigació interna".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies